book

Kozľacie ragú

s anglickou slaninou

Cuketové závitky s klobáskou

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Tartaletky plnené

šunkovým krémom

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Držky

v jemnej smotanovej omáčke

Zemiakové muffiny

so Šumavskou šunkou

Plnené croissanty

s cesnakovým dipom

Lepí sa vám na panvicu mäso?

Je jednoduché riešenie, ako tomu predísť a dosiahnuť tak chrumkavosť, skvelý vzhľad ale aj zjednodušenie si práce.

Domáci bujón do polievky

Ľudia používajú bujón pretože nemajú dostatok času variť zdĺhavý vývar. Je však jednoduché pripraviť si vlastný zeleninový bujón. Príprava je náročnejšia, ale výsledok stojí za to.

Pripravte doma hosťom úžasné bravčové koleno

Prekvapte svojich blízkych alebo návštevu netradičným pečeným bravčovým kolenom. Postup prípravy nie je zložitý, ale je časovo náročný. Doprajte si teda dostatok času, ideálne 3 - 5 hodín. Tento čas pokojne môžete rozdeliť do viacerých dní.

Jeseň praje výrobe domácej vegety

Začiatok jesene je ideálnym časom na prípravu domáceho zeleninového dochucovacieho prípravku, tzv. vegety. Oceníte ju hlavne v zime, kedy ju budete pravidelne používať do polievok, omáčok, nátierok alebo na posypanie voňavého chleba.

Oškvarky ako chuťová bomba

Oškvarky predstavujú zbytok tkaniva, ktoré zostane po vyškvarení tuku z bravčového sadla. Rovnako ako slanina, aj oškvarky sú chuťovou "bombou", ktorá má nekonečné využitie v kuchyni. Za spomenutie určite stojí:

Ďalšie použitie údenej slaniny v kuchyni

Slanina sa aj v domácich podmienkach vyrába z podkožnej tukovej vrstvy ošípaných. Pred konzumáciou je najprv surová slanina nasolená, prípadne naložená do slaného nálevu a následne niekoľko hodín údená. Okrem tradičnej priamej konzumácie ju možno spotrebo

Jarná pizza so slaninou

Prvý jarný deň je tu a my Vám prinášame Jarnú pizzu so slaninou. Vychutnajte si blížiace sa teplé počasie a lúče slnka, ktoré Vám dodajú síl v tomto období.

Cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou kukuricou a brokolicou

Každý z nás má občas deň, kedy sa mu nechce tráviť dlhé hodiny v kuchyni prípravou niečoho dobrého pod zub. Práve pre vás sme pripravili rýchly recept na cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou, kukuricou, brokolicou a Zlatou dusenou šunkou.

Bruschetta s mortadellou a olivovou nátierkou

Tentokrát sa nechajte spolu s našim receptom preniesť do neďalekého Talianska. Pre návštevu sú ako stvorené, napríklad aj s olivovou nátierkou. Pripravte si spolu s nami jednohubky s Mortadellou alebo Mortadelou s olivami.

Mrkvovo-šunková nátierka

Existuje nespočetné množstvo akýchkoľvek nátierok. Prinášame Vám inšpiráciu na mrkvovo-šunkovú nátierku s našou obľúbenou Chlebíčkovou šunkou, ktorú si pripravíte rýchlo a jednoducho ????.

Zemiaky s jarnou cibuľkou a salámou

Pripravte si takéto jednoduché zapekané zemiaky aj s našou Torerro salámou. Šťavnaté zemiaky s cibuľkou, cukinou a salámou ohúria a zasýtia celú vašu rodinu.

Lepí sa vám na panvicu mäso?

Je jednoduché riešenie, ako tomu predísť a dosiahnuť tak chrumkavosť, skvelý vzhľad ale aj zjednodušenie si práce.

Bezlepkové cestoviny

Obľúbené talianske cestoviny sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. Základnými ingredienciami pri ich výrobe sú múka, voda a vajíčka. Čo však robiť v prípade, ak môžete konzumovať len ich bezlepkovú verziu? Nemusíte sa báť.