book

Trhací chlieb

s Kalinkou

Zapečený karfiol

s Mecom šunkou

Grilovaná zelenina s kuracím

mäsom a klobáskou v alobale

20
Doba prípravy
2-4 porcie
3 Hodnotili 2 ľudí

Šunka so špargľou

a strateným vajíčkom

Lepí sa vám na panvicu mäso?

Je jednoduché riešenie, ako tomu predísť a dosiahnuť tak chrumkavosť, skvelý vzhľad ale aj zjednodušenie si práce.

Domáci bujón do polievky

Ľudia používajú bujón pretože nemajú dostatok času variť zdĺhavý vývar. Je však jednoduché pripraviť si vlastný zeleninový bujón. Príprava je náročnejšia, ale výsledok stojí za to.

Pripravte doma hosťom úžasné bravčové koleno

Prekvapte svojich blízkych alebo návštevu netradičným pečeným bravčovým kolenom. Postup prípravy nie je zložitý, ale je časovo náročný. Doprajte si teda dostatok času, ideálne 3 - 5 hodín. Tento čas pokojne môžete rozdeliť do viacerých dní.

Jeseň praje výrobe domácej vegety

Začiatok jesene je ideálnym časom na prípravu domáceho zeleninového dochucovacieho prípravku, tzv. vegety. Oceníte ju hlavne v zime, kedy ju budete pravidelne používať do polievok, omáčok, nátierok alebo na posypanie voňavého chleba.

Oškvarky ako chuťová bomba

Oškvarky predstavujú zbytok tkaniva, ktoré zostane po vyškvarení tuku z bravčového sadla. Rovnako ako slanina, aj oškvarky sú chuťovou "bombou", ktorá má nekonečné využitie v kuchyni. Za spomenutie určite stojí:

Ďalšie použitie údenej slaniny v kuchyni

Slanina sa aj v domácich podmienkach vyrába z podkožnej tukovej vrstvy ošípaných. Pred konzumáciou je najprv surová slanina nasolená, prípadne naložená do slaného nálevu a následne niekoľko hodín údená. Okrem tradičnej priamej konzumácie ju možno spotrebo

Lepí sa vám na panvicu mäso?

Je jednoduché riešenie, ako tomu predísť a dosiahnuť tak chrumkavosť, skvelý vzhľad ale aj zjednodušenie si práce.

Domáci bujón do polievky

Ľudia používajú bujón pretože nemajú dostatok času variť zdĺhavý vývar. Je však jednoduché pripraviť si vlastný zeleninový bujón. Príprava je náročnejšia, ale výsledok stojí za to.

Šošovicová polievka s klobáskou

Počas chladných a upršaných dní sa nám doslova žiada zahriať sa niečim chutným a domácim. Polievky sú v tomto prípade najlepším riešením. Zahrejú, vyliečia a pripomenú nám detstvo. Takou polievkou je aj naša domáca šošovicová s klobásou. Aj vám sa tak zbi

Pripravte doma hosťom úžasné bravčové koleno

Prekvapte svojich blízkych alebo návštevu netradičným pečeným bravčovým kolenom. Postup prípravy nie je zložitý, ale je časovo náročný. Doprajte si teda dostatok času, ideálne 3 - 5 hodín. Tento čas pokojne môžete rozdeliť do viacerých dní.

Jesenná bageta s rolovaným bokom

Aj vy milujete vôňu čerstvého pečiva? Nie je nad to, ak ráno zahrejete svoj žalúdok chutným a mäkkým pečivom, prípadne si ho doprajete po namáhavom dni so šálkou horúceho čaju. Jesenné dní sú ako stvorené na najrôznejšie variácie. Náš rolovaný bok je tot

Jeseň praje výrobe domácej vegety

Začiatok jesene je ideálnym časom na prípravu domáceho zeleninového dochucovacieho prípravku, tzv. vegety. Oceníte ju hlavne v zime, kedy ju budete pravidelne používať do polievok, omáčok, nátierok alebo na posypanie voňavého chleba.

Bezlepkové cestoviny

Obľúbené talianske cestoviny sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. Základnými ingredienciami pri ich výrobe sú múka, voda a vajíčka. Čo však robiť v prípade, ak môžete konzumovať len ich bezlepkovú verziu? Nemusíte sa báť.