book

Kuracia tlačenka

so šalátom z čiernej šošovice Beluga

Zapečený chlieb

so slaninou

Mini párky

v rožku

Pečená šunka

na pive so šalátom z tekvice

Šunkový sendvič

s domácou chrenovou majonézou

Veľkonočné šatôčky

s Gazdovským stehnom

Pripravte doma hosťom úžasné bravčové koleno

Prekvapte svojich blízkych alebo návštevu netradičným pečeným bravčovým kolenom. Postup prípravy nie je zložitý, ale je časovo náročný. Doprajte si teda dostatok času, ideálne 3 - 5 hodín. Tento čas pokojne môžete rozdeliť do viacerých dní.

Jeseň praje výrobe domácej vegety

Začiatok jesene je ideálnym časom na prípravu domáceho zeleninového dochucovacieho prípravku, tzv. vegety. Oceníte ju hlavne v zime, kedy ju budete pravidelne používať do polievok, omáčok, nátierok alebo na posypanie voňavého chleba.

Oškvarky ako chuťová bomba

Oškvarky predstavujú zbytok tkaniva, ktoré zostane po vyškvarení tuku z bravčového sadla. Rovnako ako slanina, aj oškvarky sú chuťovou "bombou", ktorá má nekonečné využitie v kuchyni. Za spomenutie určite stojí:

Ďalšie použitie údenej slaniny v kuchyni

Slanina sa aj v domácich podmienkach vyrába z podkožnej tukovej vrstvy ošípaných. Pred konzumáciou je najprv surová slanina nasolená, prípadne naložená do slaného nálevu a následne niekoľko hodín údená. Okrem tradičnej priamej konzumácie ju možno spotrebo

Neviem variť, čo s tým?

Varenie zvládne každý, kto chce. Ak máte pocit, že sa vám nedarí, skúste si položiť otázku, čo vám chutí, alebo čo by ste chceli jesť. Zamerajte sa na štyri až päť takýchto jedál a tieto varte pravidelne, obzvlášť pre ľudí, s ktorými radi trávite čas.

Naučte sa piecť bez receptov a buďte tvoriví

Možno ste si to nevšimli, no takmer všetky kategórie pekárenských receptov v kuchárskych knihách alebo na internete pozostávajú z veľmi podobných pomerov surovín. Pozrime sa bližšie na niektoré z nich.

Pripravte doma hosťom úžasné bravčové koleno

Prekvapte svojich blízkych alebo návštevu netradičným pečeným bravčovým kolenom. Postup prípravy nie je zložitý, ale je časovo náročný. Doprajte si teda dostatok času, ideálne 3 - 5 hodín. Tento čas pokojne môžete rozdeliť do viacerých dní.

Jesenná bageta s rolovaným bokom

Aj vy milujete vôňu čerstvého pečiva? Nie je nad to, ak ráno zahrejete svoj žalúdok chutným a mäkkým pečivom, prípadne si ho doprajete po namáhavom dni so šálkou horúceho čaju. Jesenné dní sú ako stvorené na najrôznejšie variácie. Náš rolovaný bok je tot

Jeseň praje výrobe domácej vegety

Začiatok jesene je ideálnym časom na prípravu domáceho zeleninového dochucovacieho prípravku, tzv. vegety. Oceníte ju hlavne v zime, kedy ju budete pravidelne používať do polievok, omáčok, nátierok alebo na posypanie voňavého chleba.

Ďalšie použitie údenej slaniny v kuchyni

Slanina sa aj v domácich podmienkach vyrába z podkožnej tukovej vrstvy ošípaných. Pred konzumáciou je najprv surová slanina nasolená, prípadne naložená do slaného nálevu a následne niekoľko hodín údená. Okrem tradičnej priamej konzumácie ju možno spotrebo

Paprikový lalok s hríbmi a paprikovou nátierkou

Zabíjačková sezóna sa pomaly rozbieha a my vám prinášame jednu z našich noviniek tejto sezóny, Varený paprikový lalok. Pripravte si ho takto zaujímavo s hríbmi a paprikovou nátierkou na bagetke.

Neviem variť, čo s tým?

Varenie zvládne každý, kto chce. Ak máte pocit, že sa vám nedarí, skúste si položiť otázku, čo vám chutí, alebo čo by ste chceli jesť. Zamerajte sa na štyri až päť takýchto jedál a tieto varte pravidelne, obzvlášť pre ľudí, s ktorými radi trávite čas.

Bezlepkové cestoviny

Obľúbené talianske cestoviny sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov. Základnými ingredienciami pri ich výrobe sú múka, voda a vajíčka. Čo však robiť v prípade, ak môžete konzumovať len ich bezlepkovú verziu? Nemusíte sa báť.