Čiastočné mrazenie surovín pred varením

Ak pracujete s mäsom skúste nasledovné:

Pred krájaním napr. obzvlášť tučnejšieho mäsa (napr. slaniny) alebo veľmi tenkých rezancov zo steakového mäsa, vložte celý kus mäsa najprv na pár desiatok minút do mrazničky, bude sa krájať ľahšie a presnejšie.

Pri výrobe hamburgerov alebo klobás, mäso a rovnako aj nástavec na mletie vložte pred mletím na niekoľko desiatok minút do mrazničky. Mäso a mlynček sa totiž dlhším mletím zohrieva a môže váš produkt znehodnotiť. Veľmi studené mäso sa jednoduchšie melie a zachováva si pravidelnú štruktúru.

Pred opracovaním mäsa je niekedy vhodné ho vložiť do mrazničky, pokiaľ tuk nestuhne a bude sa tým ľahšie od mäsa oddeľovať.

Mleté mäso, napr. na mäsové guľky, karbonátky alebo fašírky, je vhodné pred tvarovaním podchladiť v mrazničke, bude sa s ním ľahšie pracovať a mäso natoľko neabsorbuje teplo z vašich rúk.