Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Medový bôčik s batátovým pyré

Ingrediencie

4 hrubšie plátky Lahôdkového plneného boku Mecom

0,5 dcl oleja
100 ml smotany na šľahanie
2 polievkové lyžice medu
3 polievkové lyžice masla
1 rozmixovaná cibuľa
2 ks batátov (sladkých zemiakov)
2 ks zemiakov
100 ml smotany na šľahanie
mletá červená paprika
soľ

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.

Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.

Postup:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.

Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!