Rozličné použitie jaterníc v kuchyni - Vieme čo vám chutí

Rozličné použitie jaterníc v kuchyni

Na chvíľu zmrazené jaternice môžete nakrájať na kolieska, opiecť z oboch strán na panvici a použiť ako náhradu mäsa vo vašom obľúbenom jedle.

Obsah jaternicového čreva pridajte do varenia dusenej kyslej kapusty.

Vymiešajte vychladenú opečenú jaternicovú kašu s maslom pri izbovej teplote, pridajte podľa chuti napríklad horčicu, cesnak, chilli papričku, jarnú cibuľku a získate sýtu nátierku pre chlapov.

Opečte obsah črievka zamiešaný s nastrúhaným zemiakom a vajíčkom a získate rýchle jaternicové karbonátky, ktoré môžte podávať napríklad s kyslou smotanou.

Použite jaternice pre zmenu všade tam, kde používate klobásy: zapekaná zelenina alebo zemiaky, prívarky, americký typ hotdogov, kapustnice, silných mäsových polievok atď...