Tlačenka

s čerstvým špenátom

Ingrediencie:

350 g bravčovej tlačenky Mecom

hrsť čerstvej pažítky

150 g čerstvého špenátu

1 strapec bieleho hrozna

100 g syra Niva

50 g pekanových alebo vlašských orechov

1 polievková lyžica olivového oleja

2 polievkové lyžice balzamikového octu

opečená bageta (ako príloha)

Postup

Špenát umyjeme a necháme odkvapkať. Potom ho preložíme do misy a pridáme bobule hrozna prekrojené na polovice a na kocky nakrájaný syr. Prilejeme olej s balzamikovým octom a všetko spolu premiešame.

Pekanové orechy krátko opražíme na suchej panvici a posypeme nimi šalát. Na záver nakrájame bravčovú tlačenku na hrubšie plátky a okraje obalíme v nadrobno nakrájanej pažítke. Môžeme podávať s opečenou bagetou.

Hodnotili 0 ľudí