Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Zemiakový guláš s klobásou

Ingrediencie

4 ks cibule
6 strúčikov cesnaku
3 pol. lyžice masti
2 pol. lyžice paradajkového pretlaku
3 pol. lyžice sladkej mletej papriky
2 ks bobkového listu
rasca
majoránka
10 ks stredne veľkých lojovitých zemiakov
1 až 2 ks pečenej lúpanej červenej a žltej papriky
1 l hovädzieho vývaru
300 g Slovenskej točenej klobásy
olej, soľ, kajanské korenie
2 ks kyslej uhorky
kyslá smotana

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Cibuľu osmažíme na masti do tmava a pridáme cesnak, rascu, pretlak a ešte raz orestujeme. Stiahneme z ohňa a zaprášime paprikou, pokvapkáme octom, pridáme bobkový list a zalejeme vývarom. Privedieme do varu a na miernom ohni varíme 45 minút. Vyberieme bobkový list a tyčovým mixérom rozmixujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme do mäkka cca 20 minút. Kým má údenina silné črievko, olúpeme ju a nakrájame na plátky asi ½ cm silné a sprudka opečieme na kvalitnom oleji.

Údeninu vyberieme na sieťku a necháme okvapkať. Opečenú údeninu pridáme do guláša a necháme prevariť 10 minút. Guláš stiahneme z ohňa a dochutíme soľou a štipľavou paprikou. Kým nie je guláš dosť hustý, môžeme vybrať zopár zemiakov, ktoré rozmixujeme a vzniknutou kašou guláš zahustíme. Pečenú lúpanú papriku nakrájame na kocky a s rovnako nakrájanou uhorkou a majoránkou pridáme tesne pred servírovaním ako ozdobu. Môžeme zdobiť aj kyslou smotanou.

Postup:

Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Cibuľu osmažíme na masti do tmava a pridáme cesnak, rascu, pretlak a ešte raz orestujeme. Stiahneme z ohňa a zaprášime paprikou, pokvapkáme octom, pridáme bobkový list a zalejeme vývarom. Privedieme do varu a na miernom ohni varíme 45 minút. Vyberieme bobkový list a tyčovým mixérom rozmixujeme. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky a varíme do mäkka cca 20 minút. Kým má údenina silné črievko, olúpeme ju a nakrájame na plátky asi ½ cm silné a sprudka opečieme na kvalitnom oleji.

Údeninu vyberieme na sieťku a necháme okvapkať. Opečenú údeninu pridáme do guláša a necháme prevariť 10 minút. Guláš stiahneme z ohňa a dochutíme soľou a štipľavou paprikou. Kým nie je guláš dosť hustý, môžeme vybrať zopár zemiakov, ktoré rozmixujeme a vzniknutou kašou guláš zahustíme. Pečenú lúpanú papriku nakrájame na kocky a s rovnako nakrájanou uhorkou a majoránkou pridáme tesne pred servírovaním ako ozdobu. Môžeme zdobiť aj kyslou smotanou.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!