Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Tipy a rady

Ako na lepivé cesto

Valček pred vaľkaním lepivého cesta dajte na pol hodniku alebo hodinku do mraziaku, cesto sa potom naň nebude lepiť.

 

Skvelé rady od našich fanúšikov z Facebooku:

Jeden spôsob je, že naplním plastový valček studenou vodou. A druhý tip - treba pridať trocha múky a cesto prepracovať. Každá múka je iná. (Kn Tifany)

Ak sa cesto lepí, samozrejme, využiť na cca 1 hod. mrazničku. Ale, použiť sa môže aj potravinová fólia, alebo papier na pečenie a vyvaľkať cesto tam. Tiež niekedy stačí pridať múku a poriadne pomúčiť valček a ruky. Ja mám však "lepivú" skúsenosť aj s múkou. Niekedy je na príčine aj ONA. Pri kysnutom ceste by mali byť všetky ingrediencie izbovej teploty, to už však musí mať dobrá kuchárka všetko v oku a v rukách. Dobre vypracované cesto musí "hádzať" bublinky a malo by sa dať naťahovať ako žuvačka. (Beata Dunajčíková)

Osvedčený recept mojej rodiny je, že sa na cesto položí potravinárska fólia alebo papier na pečenie a vaľkanie ide ako po masle a netreba ho ani mraziť. (Ericek Hlavina)

 

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!