Ako používať barbecue omáčku

Vynikajúcu barbecue omáčku si vyrobíte doma, keď 5 minút povaríte nasledovné: 1 a 1/2 pohára kečupu, 1 pohár jablčného alebo vínneho octu, 1/4 pohára worčestrovej a sójovej omáčky, 1 pohár hnedého cukru, 4 lyžice horčice, chilli mleté, pár strúčikov pretlačeného cesnaku, kus nastrúhaného zázvoru, pár lyžíc oleja a pár plátkov citrónu. Veľmi dobre sa skladuje v chladničke v uzavretom pohári. Barbecue omáčkou potierajte mäso na úplný záver grilovania alebo pečenia, môžete nanášať postupne v niekoľkých vrstvách. Dávajte však pozor, vďaka vyššiemu obsahu cukru sa ľahko pripaľuje. Skvelá je napríklad na bravčových rebierkach alebo kuracích krídelkách.