Alsaský tarte

flambée so Sibír salámou

Ingrediencie:

200g Sibír salámy Premium
200ml crème fraîche (kyslá smotana s vysokým obsahom tuku)
100g plnotučného tvarohu
3ks cibule
soľ, čierne korenie


Cesto na chlieb:
400g hladkej múky
200ml vlažnej vody
8g sušeného droždia
štipka soli
 

Postup

Najprv si pripravíme kvások tak, že droždie rozmiešame s dvoma lyžicami vlažnej vody a necháme približne 15 minút odpočinúť na teplom mieste.

Do kvásku prisypeme preosiatu múku, zvyšok vody a pripravíme hladké cesto, ktoré necháme 45 minút vykysnúť.

Cesto rozdelíme na tri až štyri diely a vyvaľkáme obdĺžníkové tvary, ktoré potrieme zmesou crème fraîche a tvarohu, posypeme cibuľou nakrájanou na prúžky a salámou nakrájanou na prúžky.

Pečieme vo vopred rozohriatej rúre 10 – 12 minút pri teplote 250°C.

Hodnotili 0 ľudí