Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Arancini di Riso Vyprážané ryžové krokety

Ingrediencie

Krokety
300 g talianskej guľatej ryže
1 vajce
40 g masla
šafrán
soľ
hladká múka
strúhanka na obalenie
olej na vyprážanie

Plnka
80 g Slovenskej šunky (nakrájanej na kocky)
80 g syru Fontina (nakrájaného na kocky)

Omáčka
250 g zaváraných lúpaných paradajok
30 g cibule
extra panenský olivový olej
soľ
čierne korenie
bazalka

Postup:

Na olivovom oleji zľahka orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na hrubo nasekané paradajky, dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne malým množstvom cukru a necháme krátko povariť. Hotovú omáčku prepasírujeme a dáme vychladnúť.


Ryžu nasypeme do 500 ml osolenej vriacej vody a na miernom ohni uvaríme. Ryža musí mať lepkavú konzistenciu, ale nesmie byť rozvarená. Do chladnúcej ryže vmiešame šafran rozpustený v dvoch lyžiciach horúcej vody, maslo a vajce. Na vlhkú dlaň si položíme primerané množstvo ryžovej hmoty, do stredu vložíme šunku a syr a vytvarujeme guľky veľkosti mandarínky. Obalíme ich v múke, vajíčku a strúhanke a ihneď vyprážame na rozpálenom oleji dozlata.


Podávame so studenou paradajkovou omáčkou a bazalkou.

Postup:

Na olivovom oleji zľahka orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku, pridáme na hrubo nasekané paradajky, dochutíme soľou a čiernym korením, prípadne malým množstvom cukru a necháme krátko povariť. Hotovú omáčku prepasírujeme a dáme vychladnúť.


Ryžu nasypeme do 500 ml osolenej vriacej vody a na miernom ohni uvaríme. Ryža musí mať lepkavú konzistenciu, ale nesmie byť rozvarená. Do chladnúcej ryže vmiešame šafran rozpustený v dvoch lyžiciach horúcej vody, maslo a vajce. Na vlhkú dlaň si položíme primerané množstvo ryžovej hmoty, do stredu vložíme šunku a syr a vytvarujeme guľky veľkosti mandarínky. Obalíme ich v múke, vajíčku a strúhanke a ihneď vyprážame na rozpálenom oleji dozlata.


Podávame so studenou paradajkovou omáčkou a bazalkou.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!