Bageta

s Tokajskou salámou

Ingrediencie:

2 ks svetlých bagiet
100g Tokajskej salámy
6 sušených nakladaných paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 stonka hladkolistého petržlenu
1 menší rímsky šalát
1 červená cibuľa
1 stonka tymiánu
1 červená paprika
olivový olej
čerstvo pomleté čierne korenie
soľ

 

Postup

Červenú papriku opečieme v rúre predhriatej na 250°C, dáme zapariť do igelitového vrecka a olúpeme. Vložíme do olivového oleja zmiešaného s nastrúhaným strúčikom cesnaku a marinujeme aspoň 2 hodiny. Nakladané paradajky s trochou oleja rozmixujeme so strúčikom cesnaku a pridáme nasekaný petržlen. Bagetu rozpolíme a natrieme tapenádou z paradajok. Na ňu poukladáme marinovanú červenú papriku, nakrájanú salámu, listy rímskeho šalátu a červenú cibuľu.

Hodnotili 0 ľudí