Bezlepkové

chlebíčky s nivovou nátierkou

Ingrediencie:

Kalinka saláma
zelené olivy
100g masla
100g syra Niva
čerstvá pažítka


Na bezlekový chlieb:
½ kocky droždia
1,5 dcl vody
½ čajovej lyžičky kryštálového cukru
650g múky bezlepkovej univerzálnej
2 menšie uvarené zemiaky
1,5 čajovej lyžičky soli
1,5 polievkovej lyžice octu
olej

Postup

Najskôr pripravíme kvások. Do teplej vody dáme cukor, droždie a necháme kvasiť 15 minút.

Medzitým v miske zmiešame múku, nastrúhané zemiaky, soľ a ocot. Potom pridáme kvások a miesim, pokiaľ sa nevytvorí jednotné cesto.

Formu na chlieb potrieme olejom a vložíme do približne 2/3 výšky formy cesto. Povrch uhladíme mokrými rukami a necháme 15 minút kysnúť.

Nakoniec ho vložíme do rúry a pečieme 55 minút pri 220 stupňoch.

Po upečení rozkrájame toľko plátkov chleba, koľko budeme potrebovať na chlebíčky a vykrojíme z nich kolieska. Opečieme ich na panvici a ozdobíme nivovou nátierkou, ktorú pripravíme jednoduchým zmiešaním syra Niva a masla. Nakoniec na chlebíček pridáme tenký plátok kalinky salámy, olivu a čerstvú pažítku.  

Hodnotili 0 ľudí