BLT sandwich

s majonézou a zeleným korením

Ingrediencie:

100 g slaniny Bacon
2 plátky bieleho toastového chleba
2 pol. lyžice kvalitnej majonézy
ľadový šalát
paradajka
malá kocka mäkkého masla
1/2 čaj. lyžičky zeleného korenia
2 špáradlá

Postup

Polovicu lyžičky zeleného korenia nasekáme ostrým nožom a zmiešame s dvoma lyžicami majonézy, ktorú dáme do chladu. Šalát a paradajku umyjeme, osušíme a nakrájame. Na suchej teflónovej grilovacej panvici opečieme do chrumkava slaninu. Z panvice zlejeme vypečený tuk bokom a vytrieme papierovou utierkou do sucha. Toustový chlieb, ľahko potretý maslom, opekáme na tej istej panvici z každej strany do zlata. Jeden plátok opečeného chleba potrieme okorenenou majonézou a postupne vrstvíme šalát, paradajka, slanina. Druhý kus chleba potrieme zvyškom okorenenej majonézy a preklopíme sandwich. Do dvoch protiľahlých rohov sandwicha zapichneme špáradla a tie nám zaistia, aby sa sandwich pri krájaní na dve polovice nerozchádzal. Sandwich môžeme doplniť prílohou typu pečené zemiaky alebo domáce hranolky.

Hodnotili 0 ľudí