Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

BLT sandwich s majonézou a zeleným korením

Ingrediencie

100 g slaniny Bacon
2 plátky bieleho toastového chleba
2 pol. lyžice kvalitnej majonézy
ľadový šalát
paradajka
malá kocka mäkkého masla
1/2 čaj. lyžičky zeleného korenia
2 špáradlá

Postup:

Polovicu lyžičky zeleného korenia nasekáme ostrým nožom a zmiešame s dvoma lyžicami majonézy, ktorú dáme do chladu. Šalát a paradajku umyjeme, osušíme a nakrájame. Na suchej teflónovej grilovacej panvici opečieme do chrumkava slaninu. Z panvice zlejeme vypečený tuk bokom a vytrieme papierovou utierkou do sucha. Toustový chlieb, ľahko potretý maslom, opekáme na tej istej panvici z každej strany do zlata. Jeden plátok opečeného chleba potrieme okorenenou majonézou a postupne vrstvíme šalát, paradajka, slanina. Druhý kus chleba potrieme zvyškom okorenenej majonézy a preklopíme sandwich. Do dvoch protiľahlých rohov sandwicha zapichneme špáradla a tie nám zaistia, aby sa sandwich pri krájaní na dve polovice nerozchádzal. Sandwich môžeme doplniť prílohou typu pečené zemiaky alebo domáce hranolky.

Postup:

Polovicu lyžičky zeleného korenia nasekáme ostrým nožom a zmiešame s dvoma lyžicami majonézy, ktorú dáme do chladu. Šalát a paradajku umyjeme, osušíme a nakrájame. Na suchej teflónovej grilovacej panvici opečieme do chrumkava slaninu. Z panvice zlejeme vypečený tuk bokom a vytrieme papierovou utierkou do sucha. Toustový chlieb, ľahko potretý maslom, opekáme na tej istej panvici z každej strany do zlata. Jeden plátok opečeného chleba potrieme okorenenou majonézou a postupne vrstvíme šalát, paradajka, slanina. Druhý kus chleba potrieme zvyškom okorenenej majonézy a preklopíme sandwich. Do dvoch protiľahlých rohov sandwicha zapichneme špáradla a tie nám zaistia, aby sa sandwich pri krájaní na dve polovice nerozchádzal. Sandwich môžeme doplniť prílohou typu pečené zemiaky alebo domáce hranolky.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!