Bravčová šunka

od kosti so slivkovou omáčkou

Ingrediencie:

čierne korenie
400 g Šunky od kosti
150 g slivkového lekváru
200 ml jablkového džúsu
200 ml červeného vína
50 g cibule
50 g mrkvy
50 g zeleru
50 ml oleja
soľ, badyán
300 g perníka
250 g veky
80 g hrubej múky
2 ks vajíčok
300 ml mlieka

Postup

Šunku od kosti upečieme do mäkka. Rozohrejeme olej, na ktorom orestujeme zeleninu, pridáme slivkový lekvár, zalejeme vínom a jablkovým džúsom. Nakoniec pridáme badyán a osolíme. Omáčku precedíme, zvaríme na požadovanú konzistenciu a zjemníme chladeným maslom. Veku a perník nakrájame na kocky, veku opečieme. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky rozšľaháme s mliekom a múkou, mierne osolíme, pridáme veku s perníkom a premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov a z cesta tvoríme guľaté knedlíčky, ktoré uvaríme v osolenej vode.

Hodnotili 0 ľudí