Bryndzová polievka

s Debrecínskymi klobáskami

Ingrediencie:

200 g Debrecínskych klobások Mecom Premium
2 lyžice bravčovej masti
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
štipka soli
2 bobkové listy
4 guľôčky nového korenia
štipka mletej rasce
štipka mletej červenej papriky
500 g zemiaky
400 g bryndza
voda podľa potreby

Postup

Na masti opražíme cibuľu do sklovita, pridáme na drobno nakrájaný cesnak a krátko ho orestujeme (stačí len aby zavoňal). Pridáme nakrájané klobásky a krátko ich opečieme. Potom pridáme soľ, koreniny a  zemiaky nakrájané na menšie kocky, zalejeme vodou (podľa potreby) a povaríme, kým zemiaky nezmäknú. Z hrnca odoberieme trochu horúcej polievky a zmiešame ju s bryndzou. Zvyšnú polievku necháme zovrieť a vlejeme do nej rozmiešanú bryndzu. Už nevaríme.

Hodnotili 0 ľudí