Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Bryndzový krém s repou a slaninou

Ingrediencie

Bryndzový krém:  
150g bryndze
50g masla
1 PL kyslej smotany

Červená Repa: 
2ks červenej repy
30ml červené víno
3 PL kryštálového cukru
2ks badiánu
soľ
100g slaniny

Na servírovanie:
trebuľka
olivový olej
balzamiko

Postup:

Bryndzový krém: 

Bryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom do krému a zjemníme kyslou smotanou. Dáme krém do cukrárskeho vrecka a dáme na chvíľu do chladničky.

Kryštálový cukor skaramelizujeme, podlejeme vínom, pridáme badián a soľ. Červenú repu očistíme a dáme variť do červeného vína. Varíme ju cca 1 – 1,5 hodiny. Uvarenú repu zachladíme a nakrájame na tenké plátky (najlepšie na stroji) a vykrajovátkom vykrojíme rovnaké tenké kolieska. Z repy čo nám ostane vykrojíme aj kocky cca 1cmx1cm a necháme ich ešte marinovať v časti červeného vina, ktoré nám zostalo z varenia a druhú časť vína necháme ešte pomaličky redukovať na omáčku. Z odpadu z červenej repy si pripravíme dip, a to tak že zbytok rozmixujeme na pyré a prepasírujeme.

Slaninu si rozložíme na plech na papier na pečenie a pečieme  na 200 stupňoch cca 10 až 15 min. na slaninkový chips. Niektoré chipsy necháme v celku a časť rozmixujeme na jemný prach.

Servírovanie:

Redukciou červenej repy ozdobíme tanier a potrieme bryndzovým krémom. Ozdobíme repou, slaninou, cibuľkou a pyré z červenej repy, prachom zo slaninky, trebuľkou, olivovým olejom, balzamikom a mladými výhonkami.

Ak máme možnosť, môžeme ešte nakrájať zlatú repu a repu Tonda (bielofialová), namarinovať ju v sladkokyslom náleve a doplniť ňou toto skvelé jedlo.

Postup:

Bryndzový krém: 

Bryndzu rozmiešame so zmäknutým maslom do krému a zjemníme kyslou smotanou. Dáme krém do cukrárskeho vrecka a dáme na chvíľu do chladničky.

Kryštálový cukor skaramelizujeme, podlejeme vínom, pridáme badián a soľ. Červenú repu očistíme a dáme variť do červeného vína. Varíme ju cca 1 – 1,5 hodiny. Uvarenú repu zachladíme a nakrájame na tenké plátky (najlepšie na stroji) a vykrajovátkom vykrojíme rovnaké tenké kolieska. Z repy čo nám ostane vykrojíme aj kocky cca 1cmx1cm a necháme ich ešte marinovať v časti červeného vina, ktoré nám zostalo z varenia a druhú časť vína necháme ešte pomaličky redukovať na omáčku. Z odpadu z červenej repy si pripravíme dip, a to tak že zbytok rozmixujeme na pyré a prepasírujeme.

Slaninu si rozložíme na plech na papier na pečenie a pečieme  na 200 stupňoch cca 10 až 15 min. na slaninkový chips. Niektoré chipsy necháme v celku a časť rozmixujeme na jemný prach.

Servírovanie:

Redukciou červenej repy ozdobíme tanier a potrieme bryndzovým krémom. Ozdobíme repou, slaninou, cibuľkou a pyré z červenej repy, prachom zo slaninky, trebuľkou, olivovým olejom, balzamikom a mladými výhonkami.

Ak máme možnosť, môžeme ešte nakrájať zlatú repu a repu Tonda (bielofialová), namarinovať ju v sladkokyslom náleve a doplniť ňou toto skvelé jedlo.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!