Burger Francúz

Ingrediencie:

1 burger žemľa
125 g mletého jahňacieho mäsa
2 hráškové struky
1 ks zelenej špargle
2 zelené fazuľové struky
2 plátky syra typu Brie (použiť môžete i klasický hermelín)
hrsť polníčka
1 polievková lyžice tatárskej omáčky Hellmann's

Postup

Mleté mäso len okoreňte a vytvorte placku v tvare burgeru. Na grile mäso sprudka ogrilujte z oboch strán (otočte len raz). Osoľte až potom, ako burger zložíte z grilu, mäso tak bude šťavnatejšie.

Špargľu rozkrojte pozdĺž napoly a potom spolu s fazuľovými a hráškovými strukmi vložte do ľahko osolenej vriacej vody. Chvíľu povarte, aby špargľa a struky zostali pekne chrumkavé, ale nie tvrdé. Potom zlejte a prudko schlaďte studenou vodou (stačí vložiť do hrnca so studenou vodou).

Žemľu rozkrojte pozdĺž a obe polovice z vnútornej strany opečte na grile.

Spodnú časť žemle potrite tatárskou omáčkou Hellmann's, položte špargľu a struky a navrch dajte mäso. Na mäso pridajte na plátky nakrájaný syr a listy polníčka.

Tip: ak si chcete pripraviť naozaj domáci burger, upečte si vlastné žemle a nameľte mäso doma tesne pred grilovaním! Tú chuť spoznáte na prvé zahryznutie.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Hodnotili 0 ľudí