Burger s píniovými

orieškami

Ingrediencie:

1 burger žemľa
125g mletého teľacieho mäsa
hrsť rukoly
1 - 2 listy čakanky
lyžička píniových orieškov
1 ančovička
3 - 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s
2 lyžice tuniaka z plechovky
1 lyžice olivového oleja
čerstvo mleté čierne korenie
soľ
petržlen
½ lyžičky kapary

Postup

Pomleté mäso okoreňte a vytvarujte placku hrubú cca 1,5 cm o niečo väčšiu ako priemer žemle. Opečte ju na rozpálenej panvici alebo grile 3 - 4 minúty z každej strany, nechajte 5 minút odpočívať a posoľte.

Medzitým si rozrežte burger žemľu a opečte jej vnútornú stranu na rozohriatom grile do chrumkava. Píniové oriešky opečte na lyžici olivového oleja. V miske zmiešajte 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s, tuniaka, nasekaný petržlen, kapary a ančovičku.

Na spodnú časť opečenej žemle dajte list čakanky, namažte 1 - 2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s, položte šťavnatý burger, na ktorý naneste pripravenú zmes z tuniaka a posypte opraženými píniovými orieškami, na ktorú položte umytú rukolu.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Hodnotili 0 ľudí