Burger so syrom

a slaninou

Ingrediencie:

130 g mletého hovädzieho mäsa
1 lyžica oleja 
2 plátky Bacon Premium
1 plátok tvrdého syra 
1 veľká celozrnná žemľa 
2 plátky paradajky 
kúsok šalátovej uhorky 
2 lyžice tatárskej omáčky Hellmann´s 
soľ
čierne korenie

Postup

Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril položíme mäso a pečieme z každej strany zhruba 3 - 4 minúty (otočíme len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočívať a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na polovicu a na grile obe polovice opečieme. Na horný diel položíme plátok syra a necháme rozpustiť. Na gril položíme plátky slaniny, opečieme je do chrumkava.

Na spodný diel namažeme lyžicu tatárskej omáčky Hellmann´s, položíme plátky paradajky, na pásiky nakrájanú uhorku, druhú lyžicu tatárskej omáčky Hellmann´s, opečené mäso, opečenú slaninu a prikryjeme žemľou s rozpusteným syrom.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Hodnotili 0 ľudí