Cesnačka s údeným mäsom a pohánkou - Vieme čo vám chutí

Cesnačka

s údeným mäsom a pohánkou

Ingrediencie:

1 väčšia hlavička cesnaku
250 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
3 pol. lyžice pohánky
3 pol. lyžice mrazeného zeleného hrášku
200 g údeného mäsa
hrsť baby špenátu
1 l hovädzieho vývaru
soľ
čierne korenie
drvená rasca na dochutenie
50 ml olivového oleja

Postup

Na oleji orestujeme zeleninu nakrájanú na drobné kocky, pridáme na rovnaké kocky nakrájané údené mäso a polovicu na plátky nakrájaného cesnaku. Zalejeme vývarom, necháme prevariť, pridáme pohánku a hrášok, necháme prísť do bodu varu, stiahneme z plameňa a 10 minút necháme pod pokrievkou napučať. Pred podávaním pridáme zvyšok na plátky nakrájaného cesnaku a špenát. Hneď servírujeme.

Hodnotili 0 ľudí