Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Cestovinový šalát s Debrecínskymi klobáskami

Ingrediencie

4ks Debrecínskych klobások Premium
400g cestovín (gemelli alebo iné krátke cestoviny)
6 lyžíc olivového oleja
3 lyžice citrónovej šťavy
0,5 lyžice citrónovej kôry
1 lyžica paradajkového pretlaku
2 strúčiky cesnaku
1 šalotka
1,5 lyžice nasekaného čerstvého tymiánu
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
2 stopky zeleru
1 čakankový puk
250 g údenej mozzarelly
1 lyžica nasekanej čerstvej bazalky

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode "al dente", necháme okvapkať, pokvapkáme olivovým olejom a necháme vychladnúť.

Dáme si bokom približne štvrť hrnčeka vody z cestovín a pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, na drobno nasekanú šalotku, na drobno nasekaný cesnak, tymián, pretlak, 6 lyžíc olivového oleja, všetko dobre premiešame a dochutíme čiernym korením a soľou.

Na panvici osmažíme na kolieska pokrájané klobásky a pridáme ich k cestovinám. Pridáme tiež nakrájaný stopkový zeler, nakrájanú čakanku a na kocky nakrájanú údenú mozzarellu. Všetko zmiešame s dresingom a pred podávaním zasypeme čerstvou bazalkou. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením0. 

Kto má rád, môže si k šalátu pridať tiež pokrájanú chili papričku.

Postup:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode "al dente", necháme okvapkať, pokvapkáme olivovým olejom a necháme vychladnúť.

Dáme si bokom približne štvrť hrnčeka vody z cestovín a pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru, na drobno nasekanú šalotku, na drobno nasekaný cesnak, tymián, pretlak, 6 lyžíc olivového oleja, všetko dobre premiešame a dochutíme čiernym korením a soľou.

Na panvici osmažíme na kolieska pokrájané klobásky a pridáme ich k cestovinám. Pridáme tiež nakrájaný stopkový zeler, nakrájanú čakanku a na kocky nakrájanú údenú mozzarellu. Všetko zmiešame s dresingom a pred podávaním zasypeme čerstvou bazalkou. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením0. 

Kto má rád, môže si k šalátu pridať tiež pokrájanú chili papričku.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!