Chrumkavejšia koža na kurati alebo kačke

Je jednoduchý spôsob ako dosiahnuť lepšiu chrumkavosť kože, v prvom rade je dobré si do domácej rúry zakúpiť teplomer. Často krát sa stáva, že domáca rúra a jej termostat nezobrazuje presnú teplotu akú ste si nastavili no s teplomerom budete vždy presne vedieť koľko stupňov práve v rúre je. Keď tam dáte teda niečo zapiecť koža vám nezvlhne ale hneď sa zapeká. Druhá zásadná vec je dobre kožu nasoliť. Pečte akékoľvek mäso najskôr prikryté, potom mäso odkryte a pečte. Tesne pred tým, ako si myslite že bude koža hotová vytiahnite mäso a nasoľte kožu z vrchu a nechajte ešte 10-15 minút dopiecť. Koža ostane chrumkavejšia (soľ vytiahne zostatkovú vodu a koža sa tak lepšie upečie.)