Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Cícerový šalát s pečenými paprikami, salámou

Ingrediencie

200 g cíceru
200 g salámy Torrero
1 ks červenej papriky
1 ks žltej papriky
2 ks menšej červenej cibule
½ menšej cukety
balsamico ocot
3 vetvičky tymiánu
koriandrová vnať
2 ks limetky
olivový olej extra panenský
soľ
čierne korenie

Postup:

Cícer preberieme a deň vopred namočíme do studenej vody. V tej istej vode ho uvaríme do mäkka. Na záver, keď je cícer takmer uvarený, vodu osolíme. Zlejeme a necháme vychladnúť. Papriky očistíme a nakrájame na štvrtky. Cuketu rozkrojíme pozdĺž na štvrtky, osolíme, necháme pár minút vypustiť vodu a osušíme. Papriky i cuketu dáme na plech potretý olivovým olejom, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme celé vetvičky tymianu a pečieme pri teplote 220°C, kým sa na paprikách začnú robiť pľuzgiere a cuketa začne zlatnúť. Papriky po upečení olúpeme a spolu s cuketou pokrájame na menšie kúsky. Červenú cibuľu pokrájame nahrubo, dáme do panvice, zalejeme balzamikovým octom tak, aby cibuľa bola celá ponorená a uvaríme. Na konci nám v panvici nezostane skoro žiadny ocot a cibuľa bude mäkká na dotyk. Všetky vychladnuté ingrediencie zmiešame dokopy a pridáme na rezančeky nakrájanú salámu a olivový olej. Dochutíme šťavou z limetiek, čerstvo namletým korením a necháme dobre vychladnúť. Pred servírovaním vmiešame ešte nasekanú koriandrovú vnať. Servírovať môžeme s použitím formičky a okolo ozdobiť balzamikovou redukciou.

Postup:

Cícer preberieme a deň vopred namočíme do studenej vody. V tej istej vode ho uvaríme do mäkka. Na záver, keď je cícer takmer uvarený, vodu osolíme. Zlejeme a necháme vychladnúť. Papriky očistíme a nakrájame na štvrtky. Cuketu rozkrojíme pozdĺž na štvrtky, osolíme, necháme pár minút vypustiť vodu a osušíme. Papriky i cuketu dáme na plech potretý olivovým olejom, pokvapkáme olivovým olejom, pridáme celé vetvičky tymianu a pečieme pri teplote 220°C, kým sa na paprikách začnú robiť pľuzgiere a cuketa začne zlatnúť. Papriky po upečení olúpeme a spolu s cuketou pokrájame na menšie kúsky. Červenú cibuľu pokrájame nahrubo, dáme do panvice, zalejeme balzamikovým octom tak, aby cibuľa bola celá ponorená a uvaríme. Na konci nám v panvici nezostane skoro žiadny ocot a cibuľa bude mäkká na dotyk. Všetky vychladnuté ingrediencie zmiešame dokopy a pridáme na rezančeky nakrájanú salámu a olivový olej. Dochutíme šťavou z limetiek, čerstvo namletým korením a necháme dobre vychladnúť. Pred servírovaním vmiešame ešte nasekanú koriandrovú vnať. Servírovať môžeme s použitím formičky a okolo ozdobiť balzamikovou redukciou.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!