Coleslaw burger

s cibuľkou

Ingrediencie:

1 burger žemľa
125 g mletého bravčového mäsa
3 väčšie cibule
soľ
čerstvo namleté čierne korenie
3 lyžice olivového oleja
30 g bielej kapusty
30 g červenej kapusty 
30 g mrkvy
30 g zeleného jablka
štipka čerstvo nasekanej pažítky
2 - 3 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s

Postup

Mrkvu, 1 cibuľu, jablko, bielu a červenú kapustu nakrájajte na jemné pásiky a zmiešajte s posekaným petržlenom a tatárskou omáčkou Hellmann’s. V prípade potreby osolíme a okoreníme.

Pomleté mäso okoreňte a vytvarujte placku hrubú cca 1,5 cm s priemerom ako žemľa. Opečte ju na rozpálenej panvici alebo grile 6 - 8 minút z každej strany, nechajte 5 minút odpočívať a posoľte.

Medzitým si rozrežte žemľu a opečte jej vnútorné strany na rozohriatom grile do chrumkava.

Dve cibule nakrájajte na jemno a opečte na rozpálenej panvici spolu s olivovým olejom a troškou soli do zlata.

Na spodnú časť opečenej žemle dajte cibuľku, šťavnaté mäso a porciu pripraveného šalátu z kapusty, mrkvy, cibule, jablka a tatárskej omáčky Hellmann’s.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Hodnotili 0 ľudí