Croque monsieur

Ingrediencie:

4 plátky bieleho chleba
4 plátky Karlovarskej šunky
4 plátky syra Gruyére alebo ementálu
4 lyžičky dijonskej horčice
6 lyžíc syrového bešamelu (Mornay omáčka)
lyžica zmäknutého masla

Postup

Štyri plátky bieleho chleba zľahka natrieme z jednej strany maslom a dáme na chvíľku zapiečť do rúry predhriatej na 200°C maslom hore. Neopečenú stranu chleba potrieme dijonskou horčicou, na dva poukladáme Karlovarskú šunku a syr a dáme opäť do rúry, pokiaľ sa syr nerozpustí. Vyberieme z rúry, priklopíme zvyšné plátky chleba, zľahka stlačíme, vrch a boky natrieme syrovým bešamelom, dáme opäť do rúry a zapekáme približne 5 - 10 minút do zlatista.

Hodnotili 0 ľudí