Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Domáce gnocchi s Moravskou šunkou

Ingrediencie

Smotanová omáčka

1 balenie Moravskej morčacej šunky Mecom Premium
olej
cibuľa
1 menšia červená paprika
štipka soli
½ čajovej lyžičky mletej červenej papriky
250 ml smotany na varenie
1 polievková lyžica masla
čerstvá petržlenová vňať

Cesto na gnocchi

500 g zemiakov
120 g hladkej múky
1 stredne veľké vajce
½ čajovej lyžičky soli

Postup:

Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, červenú papriku a Moravskú morčaciu šunku. Potom pridáme soľ, mletú červenú papriku a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec vlejeme smotanu na varenie. Keď začne vrieť, odstavíme panvicu zo sporáka. Pridáme jednu polievkovú lyžicu masla, pokrájanú petržlenovú vňať a premiešame.

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme k nim múku, vajce, soľ a vymiesime na jemné cesto. Z neho urobíme niekoľko menších valcov, ktoré pokrájame na 3 cm valčeky. Do nakrájaných kúskov pritlačíme jemne vidličku, aby sme vytvorili zárezy, ktoré sú typické pre gnocchi. Vložíme ich do vriacej vody na približne 2 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Nakoniec ich polejeme vopred pripravenou omáčkou.

Postup:

Na panvici rozohrejeme olej, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, červenú papriku a Moravskú morčaciu šunku. Potom pridáme soľ, mletú červenú papriku a všetko dôkladne premiešame. Nakoniec vlejeme smotanu na varenie. Keď začne vrieť, odstavíme panvicu zo sporáka. Pridáme jednu polievkovú lyžicu masla, pokrájanú petržlenovú vňať a premiešame.

Zemiaky uvaríme, ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Pridáme k nim múku, vajce, soľ a vymiesime na jemné cesto. Z neho urobíme niekoľko menších valcov, ktoré pokrájame na 3 cm valčeky. Do nakrájaných kúskov pritlačíme jemne vidličku, aby sme vytvorili zárezy, ktoré sú typické pre gnocchi. Vložíme ich do vriacej vody na približne 2 minúty, pokiaľ nevyplávajú na povrch. Nakoniec ich polejeme vopred pripravenou omáčkou.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!