Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Double burger s červenou repou

Ingrediencie

130 g mletého hovädzieho mäsa 
1 lyžica oleja 
1 veľká celozrnná žemľa 
1 plátok uvarenej červenej repy (najlepšie marinované v sladkokyslom náleve) 
hrsť nakrájaného listového šalátu 
kyslá uhorka 
1 lyžica paprikovej pasty Ajvar 
3 lyžičky tatárskej omáčky Hellmann´s 
soľ 
čierne korenie 
nasekaná vňať z jarnej cibuľky

Postup:

Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril položíme mäso a opečieme z každej strany zhruba 3 - 4 minúty (otočíme len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočívať a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na tri časti a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.

Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s, naaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme repu, namažeme druhú lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s a prikryjeme prostredným dielom žemle. Na nej rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a navrch nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Prikryjeme posledným kúskom chrumkavej žemle.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Postup:

Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril položíme mäso a opečieme z každej strany zhruba 3 - 4 minúty (otočíme len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočívať a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na tri časti a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.

Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s, naaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme repu, namažeme druhú lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s a prikryjeme prostredným dielom žemle. Na nej rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a navrch nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Prikryjeme posledným kúskom chrumkavej žemle.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!