Double burger

s červenou repou

Ingrediencie:

130 g mletého hovädzieho mäsa 
1 lyžica oleja 
1 veľká celozrnná žemľa 
1 plátok uvarenej červenej repy (najlepšie marinované v sladkokyslom náleve) 
hrsť nakrájaného listového šalátu 
kyslá uhorka 
1 lyžica paprikovej pasty Ajvar 
3 lyžičky tatárskej omáčky Hellmann´s 
soľ 
čierne korenie 
nasekaná vňať z jarnej cibuľky

Postup

Mäso okoreníme a vymiešame do mazľavej konzistencie. Vytvoríme z neho placku tenkú cca 1,5 cm a v chladničke necháme 30 minút stuhnúť. Na rozpálený gril položíme mäso a opečieme z každej strany zhruba 3 - 4 minúty (otočíme len raz). Mäso necháme cca 5 minút odpočívať a potom z oboch strán osolíme. Žemľu rozkrojíme na tri časti a všetky časti opečieme na grile z oboch strán.

Na spodný diel dáme jednu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s, naaranžujeme polovicu množstva šalátu, položíme repu, namažeme druhú lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s a prikryjeme prostredným dielom žemle. Na nej rozotrieme tretiu lyžičku tatárskej omáčky Hellmann´s, naaranžujeme zvyšok šalátu, pridáme mäso a navrch nanesieme ajvar, uhorky a nasekanú cibuľku. Prikryjeme posledným kúskom chrumkavej žemle.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Hodnotili 0 ľudí