Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Falafel burger  

Ingrediencie

300 g cíceru
2 cibule
2 plátky toastového chleba
hrsť petržlenu
2 lyžičky prášku do pečiva
2 lyžice hladkej múky
4 strúčiky cesnaku
1 lyžice koriandru
1 polievková lyžice rasce
soľ
čierne korenie
4 - 6 lyžíc tatárskej omáčky Hellmann’s
2 lyžičky harissa pasty
1 baklažán 
1 väčšia paradajka
ľadový šalát
olej na vyprážanie
turecký chlieb alebo iný plochý chlieb

Postup:

Cícer namočte na 24 hodín do vody. Namočený cícer rozmixujte spolu s obidvoma cibuľami, toastovým chlebom a petržlenom. Do zmesi pridajte prášok do pečiva, múku, koriander, rozpučený cesnak, rascu, soľ a čierne korenie. Zo zmesi vytvoríme placky hrubé cca 1,5 cm a s priemerom zhruba 8 cm. Necháme ju chvíľku v chladničke stuhnúť.

Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme 30 minút vypotiť. Potom ho utrieme a opečieme na rozpálenom grilu.

Tatársku omáčku Hellmann’s zmiešame s harissa pastou, v prípade potreby osolíme.

Turecký chlieb nakrájame na jednotlivé porcie, pomocou noža rozkrojíme striedku, ktorú namažeme z oboch strán pripravenou zmesou tatárskej omáčky s harissa pastou, položíme plátok šalátu, na ktorý položíme opečený falafel, opečený baklažán a plátky paradajky.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

Postup:

Cícer namočte na 24 hodín do vody. Namočený cícer rozmixujte spolu s obidvoma cibuľami, toastovým chlebom a petržlenom. Do zmesi pridajte prášok do pečiva, múku, koriander, rozpučený cesnak, rascu, soľ a čierne korenie. Zo zmesi vytvoríme placky hrubé cca 1,5 cm a s priemerom zhruba 8 cm. Necháme ju chvíľku v chladničke stuhnúť.

Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme 30 minút vypotiť. Potom ho utrieme a opečieme na rozpálenom grilu.

Tatársku omáčku Hellmann’s zmiešame s harissa pastou, v prípade potreby osolíme.

Turecký chlieb nakrájame na jednotlivé porcie, pomocou noža rozkrojíme striedku, ktorú namažeme z oboch strán pripravenou zmesou tatárskej omáčky s harissa pastou, položíme plátok šalátu, na ktorý položíme opečený falafel, opečený baklažán a plátky paradajky.

 

Zdroj: https://www.receptynakazdyden.cz/

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!