Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Filety zo zubáča na rozpustenom masle

Ingrediencie

800 g filety zo zubáča
1 ks citróna
maslo
600 g zemiakov
250 g zeleného hrášku
200 ml smotany
paštrnák
olej
50 g šalotky
50 g slaniny
100 ml smotany
1 l zeleninového vývaru
soľ
čierne korenie

Postup:

Očistené filety osolíme, okoreníme a natrieme olivovým olejom, pokvapkáme citrónom a dáme na pol hodinu odležať do chladničky. Rozpustíme maslo a filety z oboch strán opečieme. Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich ošúpeme a teplé prepasírujeme. Do zemiakov postupne prilievame smotanu s rozpusteným maslom a vyšľaháme do hladkého pyré, ktoré mierne osolíme. Zelený hrášok orestujeme na masle, rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez jemné sitko. Hrášok pridáme do zemiakov, vyšľaháme do hladka a dochutíme. Paštrnák ošúpeme a nakrájame na slabé plátky, ktoré smažíme na rozpálenom oleji do chrumkava. Šalotku nakrájame na jemno, speníme, pridáme nakrájanú slaninu, opečieme a zalejeme vývarom a smotanou. Na miernom ohni zredukujeme na požadovanú hustotu.

Postup:

Očistené filety osolíme, okoreníme a natrieme olivovým olejom, pokvapkáme citrónom a dáme na pol hodinu odležať do chladničky. Rozpustíme maslo a filety z oboch strán opečieme. Zemiaky uvaríme v šupke, potom ich ošúpeme a teplé prepasírujeme. Do zemiakov postupne prilievame smotanu s rozpusteným maslom a vyšľaháme do hladkého pyré, ktoré mierne osolíme. Zelený hrášok orestujeme na masle, rozmixujeme ponorným mixérom a prepasírujeme cez jemné sitko. Hrášok pridáme do zemiakov, vyšľaháme do hladka a dochutíme. Paštrnák ošúpeme a nakrájame na slabé plátky, ktoré smažíme na rozpálenom oleji do chrumkava. Šalotku nakrájame na jemno, speníme, pridáme nakrájanú slaninu, opečieme a zalejeme vývarom a smotanou. Na miernom ohni zredukujeme na požadovanú hustotu.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!