Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Focaccia s grilovanou slaninou

Ingrediencie

Focaccia
500 g hladkej múky
5 g sušeného droždia
400 ml vody
1ks šalotky
vetvička rozmarínu
cukor
soľ
hrubozrnná morská soľ
olivový olej

Plnka
100 g Baconu Mecom Premium
1ks čerstvého vajíčka
maslo
plocholistý petržlen
rukola
parmezán

Postup:

Do hlbšej misy dáme múku, na jemno nasekanú šalotku, rozmarín a droždie.
Pridáme vodu, trochu oleja, trochu cukru, ľahko osolíme a vareškou vypracujeme redšie cesto. Prikryjeme utierkou, dáme bokom na teplé miesto a na 20 minút dáme vykysnúť.
Po vykysnutí spracujeme navlhčenými rukami cesto do placiek ľubovoľného tvaru. Každá placka by mali byť hrubá minimálne 1 cm. Placky poukladáme na plech vymazaný olivovým olejom (alebo na na papier na pečenie), pokvapkáme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou morskou soľou s rozmarínom a prstami všetko zľahka vtlačíme do cesta. Necháme 5 minút odpočinúť, vložíme do trúby predhriatej na 200°C a pečieme 10 – 12 minút.
Zatiaľ, čo sa focaccia pečie, si na panvici opečieme slaninu do chrumkava a odložíme. Na výpeku zo slaniny pripravíme smažené vajíčko (volské oko) tak, aby bol žĺtok tekutý. Nasekaný petržlen zmiešame s kúskom zmäknutého masla.
Upečenú focacciu rozrežeme, natrieme petržlenovým maslom a na spodnú časť položíme opečenú chrumkavú slaninu, rukolu a hoblinky parmezánu. Ako posledné pridáme smažené vajíčko, kde žĺtok ľahko načneme nožom a nakoniec preložíme vrchnou časťou focaccie.

Postup:

Do hlbšej misy dáme múku, na jemno nasekanú šalotku, rozmarín a droždie.
Pridáme vodu, trochu oleja, trochu cukru, ľahko osolíme a vareškou vypracujeme redšie cesto. Prikryjeme utierkou, dáme bokom na teplé miesto a na 20 minút dáme vykysnúť.
Po vykysnutí spracujeme navlhčenými rukami cesto do placiek ľubovoľného tvaru. Každá placka by mali byť hrubá minimálne 1 cm. Placky poukladáme na plech vymazaný olivovým olejom (alebo na na papier na pečenie), pokvapkáme olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou morskou soľou s rozmarínom a prstami všetko zľahka vtlačíme do cesta. Necháme 5 minút odpočinúť, vložíme do trúby predhriatej na 200°C a pečieme 10 – 12 minút.
Zatiaľ, čo sa focaccia pečie, si na panvici opečieme slaninu do chrumkava a odložíme. Na výpeku zo slaniny pripravíme smažené vajíčko (volské oko) tak, aby bol žĺtok tekutý. Nasekaný petržlen zmiešame s kúskom zmäknutého masla.
Upečenú focacciu rozrežeme, natrieme petržlenovým maslom a na spodnú časť položíme opečenú chrumkavú slaninu, rukolu a hoblinky parmezánu. Ako posledné pridáme smažené vajíčko, kde žĺtok ľahko načneme nožom a nakoniec preložíme vrchnou časťou focaccie.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!