Focaccia s morčacou

šunkou

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

80g Zvolenská morčacia šunka Premium 
400 g hladkej múky
1 sáčok sušeného droždia
10 g soli
3 PL olivového oleja
250 ml teplej vody
cherry paradajky
vetvička rozmarínu

 

Postup

Ako prvé si v teplej vode rozmiešame droždie. Necháme pár minút postáť.

V miske si zmiešame múku, soľ, 3 PL olivového oleja a pridáme vodu s droždím. Premiešame a vypracujeme hladké cesto. Misku si vytrieme olivovým olejom, vložíme do nej cesto, obalíme olejom a necháme kysnúť na teplom mieste cca 1 hodinu. Po hodine si preložíme do plechu. Prstami spravíme do cesta jamky a tie vyplníme šunkou, paradajkami a rozmarínom. Polejeme olivovým olejom, posolíme a necháme kysnúť ďalších 30 minút.Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 minút.

Dobrú chuť!

 

5 Hodnotili 1 ľudí