Gazdovská

omeleta s Debrecínskymi klobáskami

Ingrediencie:

1 lyžica bravčovej masti
1 menšia cibuľa
1 čerstvá zelená paprika
150 – 200 g Debrecínskych klobások Mecom Premium
8 - 10 ks malých baby zemiakov
6 – 8 ks malých paradajok
4 vajcia
štipka soli
štipka mletého čierneho korenia

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Na panvici, ktorá je vhodná aj do rúry orestujeme na masti cibuľu do sklovita. Pridáme na pásiky nakrájanú papriku a za stáleho miešania ju chvíľu orestujeme. Pridáme nakrájané klobásky a krátko ich opečieme. Potom pridáme na plátky nakrájané uvarené zemiaky a zľahka ich tiež opečieme. Vajcia rozšľaháme so soľou a korením a zalejeme orestované suroviny na panvici. Na vrch omelety rozložíme nakrájané paradajky a dáme zapiecť do rúry. Pečieme približne 8 - 10 minút na 180°podľa potreby (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak).

Hodnotili 0 ľudí