Granadiersky

pochod

Ingrediencie:

100 g anglickej slaniny
800 g zemiakov
250 g fliačkov na granadír
1 ks cibuľa
soľ
mletá červená paprika
mleté čierne korenie

 

 

Postup

V osolenej vriacej vode si najskôr uvaríme cestoviny. Výber je na vás, najčastejšie sa však na prípravu granadíru používajú fliačky. Následne si nakrájame zemiaky na kocky a uvaríme v osolenej vode.

Pokiaľ máme cestoviny aj zemiaky hotové, pridáme ich do jedného hrnca. Cibuľu si medzitým nakrájame na drobno a spolu so slaninkou nakrájanou na menšie kocky ju opražíme na oleji. K cibuľke a slanine pridáme červenú papriku. Nebojte sa šetriť, granadiersky pochod by mal byť sfarbený do červena. Všetko spolu krátko opražíme a v prípade potreby podlejeme asi 1 dlc vody a povaríme. Na záver slaninku pridáme k zemiakom a cestovine, všetko dobre premiešame, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Podávať ho môžete s čalamádou, červenou repou, či uhorkami.

Dobrú chuť!

Hodnotili 0 ľudí