Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Grilovanie

Grilovaná chipolata na mixe listových šalátov

Ingrediencie

4 ks klobásy Chipolata
¼ ľadového šalátu
½ rímského šalátu
½ šalátu lollo rosso (alebo iný „červený“ šalát)
8 ks menších zemiakov (typu grenaille uvarených v šupke)
4 šalotky
trstinový cukor
lyžica masla
2 lyžice medu
2 lyžice hrubozrnnej horčice
šťava z polovice citróna
150 ml olivového oleja extra panenského

Postup:

Šaláty rozoberieme na jednotlivé listy, poriadne premyjeme v studenej vode, natrháme na menšie kúsky a osušíme v odstredivke.

Pripravíme si dresing – metličkou vyšľaháme olivový olej s citrónovou šťavou, hrubozrnnou horčicou a medom, až sa úplne spoja.

Šalotky nakrájame na mesiačiky. V panvičke rozpustíme lyžicu masla, pridáme dve čajové lyžičky trstinového cukru a necháme rozpustiť. Pridáme šalotky a za občasného miešania necháme na miernom ohni karamelizovať.

Uvarené a vychladené zemiaky nakrájame po dĺžke na polovicu. Na panvici rozpálime lyžičku olivového oleja a zemiaky opečieme do zlata.

Na suchej, ideálne grilovacej panvici, na miernom ohni opečieme pripravené chipolaty.

Šaláty premiešame vo väčšej mise s pripraveným dresingom a naložíme do hlbokých tanierov. Každú chipolatu rozkrájame na štyri menšie kúsky a položíme cez šaláty spolu s opečenými polovicami zemiakov a karamelizovanou šalotkou.

Postup:

Šaláty rozoberieme na jednotlivé listy, poriadne premyjeme v studenej vode, natrháme na menšie kúsky a osušíme v odstredivke.

Pripravíme si dresing – metličkou vyšľaháme olivový olej s citrónovou šťavou, hrubozrnnou horčicou a medom, až sa úplne spoja.

Šalotky nakrájame na mesiačiky. V panvičke rozpustíme lyžicu masla, pridáme dve čajové lyžičky trstinového cukru a necháme rozpustiť. Pridáme šalotky a za občasného miešania necháme na miernom ohni karamelizovať.

Uvarené a vychladené zemiaky nakrájame po dĺžke na polovicu. Na panvici rozpálime lyžičku olivového oleja a zemiaky opečieme do zlata.

Na suchej, ideálne grilovacej panvici, na miernom ohni opečieme pripravené chipolaty.

Šaláty premiešame vo väčšej mise s pripraveným dresingom a naložíme do hlbokých tanierov. Každú chipolatu rozkrájame na štyri menšie kúsky a položíme cez šaláty spolu s opečenými polovicami zemiakov a karamelizovanou šalotkou.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!