Grilovaná klobása s cibuľovou marmeládou - Vieme čo vám chutí

Grilovaná klobása

s cibuľovou marmeládou

Ingrediencie:

8 ks Salzburských párkov Mecom


Na cibuľovú marmeládu:
2 veľké červené cibule
cukor
mletá škorica
soľ
olej
voda


Na batatovo-kvakové pyré:
400 g batatov (sladké zemiaky)
200 g kvaky
150 g masla
100 ml smotana 33%
soľ
korenie


Na jalapeños salsu:
200 g zaváraných papričiek jalapeños
štipku čerstvého koriandra
olej
soľ
korenie

Postup

Cibuľová marmeláda:

Na panvicu si dáme olej, pridáme nakrájanú cibuľu. Necháme jemne zhnednúť, pridáme cukor, necháme skaramelizovať, pridáme soľ, mletú škoricu, trošku vody a zredukujeme.

Batátovo-kvakové pyré:

Očistené batáty a kvaky uvaríme v osolenej vode. Rozmixujeme, pridáme maslo, smotanu, soľ a korenie.

Jalapeños salsa:

Jalapeños papričky očistíme od semiačok, dáme do mixéra, pridáme olej, čerstvý koriander, soľ, korenie. Zmes zmixujeme na jemnú salsu.

 

Gril si predhrejeme na strednú teplotu, párky grilujeme 7 minút z obidvoch strán, zvýšime teplotu a necháme dopiecť.

Servírujeme spolu s pripravenou marmeládou, pyré a dochutíme jalapeños salsou.

Hodnotili 0 ľudí