Grilované dary

mora

Ingrediencie:

homárie chvosty
krevety
mušle slávky
maslo
píniové oriešky
rukola
cesnak
horčicové semienka mleté
pažítka
soľ
olivový olej
biele mleté korenie
citrón

Postup

Píniové semienka opražíme nasucho. Rukolu opražíme v olivovom oleji a necháme na obrúsku odtiecť. Potom dáme spolu vyšľahať maslo, rukolu, píniové oriešky, prelisovaný cesnak, mleté horčicové semienka a pažítku. Podľa potreby ochutíme soľou a bielym mletým korením. Bylinkovým maslom potrieme zvnútra chvosty z homára. Dáme piecť na rozohriaty gril. Počas grilovania potierame maslom, pred koncom osolíme a okoreníme. Krevety grilujeme buď vcelku alebo ich jednoducho rozstrihneme nožnicami. Krevety grilujeme najskôr reznou stranou dole a po otočení potrieme ochuteným maslom alebo cesnakom rozmiešaným v olivovom oleji. Slávky grilujeme mäsitou časťou dole, otočíme a tzv. misku naplníme maslom. Všetko osolíme, okoreníme a ihneď podávame s kúskami citróna a opečenou bagetou.

Hodnotili 0 ľudí