Grilovanie bez predvárania

Všetci sme už jedli suché klobásky. Tu je pár tipov, ako ich ugrilovať tak, aby boli šťavnaté a chrumkavé. Rozpáľte elektrický alebo plynový gril na strednú teplotu. Časť grilu na uhlie nechajte riadne rozpáliť a počkajte, kým sa uhlie alebo brikety nespália na popoľ. Negrilujte na priamom ohni. Klobásky vytiahnite z chladničky a nechajte ich zohriať na izbovú teplotu. Takéto klobásy pokladajte na stredne rozpálený gril a otáčajte ich, keď treba. Je vhodné používať mäsový teplomer a stiahnuť klobásy z grilu, keď dosiahnu vnútornú teplotu 65°C pre bravčové a 70°C pre morčacie klobásy. Nechajte ich potom chvíľu oddýchnuť mimo grilu a podávajte. Ak grilujete doma a nepodávate klobásy hneď, udržujte ich teplé v rúre vyhriatej na 65 - 70°C.