Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Hot dog Mexicana  

Ingrediencie

4ks bagety alebo hotdog žemle – svetlé
8ks Teľacích párkov Premium (alebo 8ks Cisárskych párkov Premium) 
200g strúhanej mozzarely
200g strúhaného červeného cheddaru
koriander
2 ks Nachos chipsov do každého hotdogu


Na salsa roja:
1 lyžica olivového oleja
3 šalotky
1 strúčik cesnaku
400g nakladaných krájaných paradajok
štipka drvených chili papričiek
1 lyžička kryštálového cukru
hrsť čerstvého koriandru
2 lyžičky limetkovej šťavy
soľ


Na guacamole:
2 zrelé avokáda
1 paradajka
1 cibuľa
1 čerstvá zelená chili paprička (jalapenos)
1 strúčik cesnaku
50 g čerstvej vňate koriandru
soľ a limetková šťava podľa chuti

Postup:

Salsa roja

Na panvici opražíme na drobno nakrájanú šalotku do zlatista. Pridáme paradajky, drvený cesnak, chili, cukor a varíme do zhustnutia približne 15 – 20 minút. Dáme vychladnúť, pridáme nasekaný koriander, dochutíme soľou a limetkovou šťavou a môžeme rozmixovať alebo len premiešať a ponechať väčšie kúsky. 

Guacamole

Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu lyžicou vydlabeme zo šupky. V miske dužinu rozpučíme vidličkou.

Paradajku nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno, z chili papričiek odstránime semienka a všetko spoločne s nahrubo nasekaným koriandrom pridáme k avokádu. 
Pokvapkáme limetkou, osolíme a dobre premiešame.

 

Bagetku rozrežeme a ogrilujeme vnútro (aby nenasiakla rýchlo salsou). Jednu stranu potrieme guacamole a druhou salsou, vložíme ohriaty párok zasypeme strúhaným syrom a pokvapkáme salsou (môžeme a nemusíme dať na 2 minúty sprudka zapiecť) a dozdobíme čerstvým koriandrom a nachos chipsami.

Postup:

Salsa roja

Na panvici opražíme na drobno nakrájanú šalotku do zlatista. Pridáme paradajky, drvený cesnak, chili, cukor a varíme do zhustnutia približne 15 – 20 minút. Dáme vychladnúť, pridáme nasekaný koriander, dochutíme soľou a limetkovou šťavou a môžeme rozmixovať alebo len premiešať a ponechať väčšie kúsky. 

Guacamole

Avokáda rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu lyžicou vydlabeme zo šupky. V miske dužinu rozpučíme vidličkou.

Paradajku nakrájame na malé kocky, cibuľu a cesnak nasekáme nadrobno, z chili papričiek odstránime semienka a všetko spoločne s nahrubo nasekaným koriandrom pridáme k avokádu. 
Pokvapkáme limetkou, osolíme a dobre premiešame.

 

Bagetku rozrežeme a ogrilujeme vnútro (aby nenasiakla rýchlo salsou). Jednu stranu potrieme guacamole a druhou salsou, vložíme ohriaty párok zasypeme strúhaným syrom a pokvapkáme salsou (môžeme a nemusíme dať na 2 minúty sprudka zapiecť) a dozdobíme čerstvým koriandrom a nachos chipsami.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!