Hovädzí guláš s

domácou parenou knedľou

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

2 ks Mecom Hovädzí guláš
500 g polohrubej múky
1 PL krupicového cukru
1 balík sušeného droždia
1 ČL soli
1 vajíčko
250 ml mlieka
3 PL oleja

 

Postup

Na prípravu knedle si zohrejeme mlieko tak, aby bolo teplé. Pridáme cukor a droždie a necháme vzísť kvások.

Múku zmiešame so soľou, pridáme kvások, vajíčko a olej a vymiesime cesto. Cesto necháme cca hodinu kysnúť. Na pomúčenej doske si vypracujeme 1 – 2 knedle a necháme ich ešte cca 15 minút podkysnúť.

Knedle paríme nad parou cca 20 minút prikryté. Po doparení popicháme špajľou a potrieme jemne olejom alebo maslom.

Hovädzí guláš si zohrejeme na panvici a podávame s domácou knedľou.

Hodnotili 0 ľudí