Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Hubové fettucinne s dusenou šunkou

Ingrediencie

Na cestoviny:
200 g semoliny (krupica z tvrdozrnnej múky)
150 g hladkej múky
50 g pomletých sušených huby
4 ks vajíčok
2 pol. lyžice olivového oleja
soľ

Na omáčku:
100 g Pražskej šunky
mladý alebo mrazený hrášok
½ cibule
200 ml smotany
30 g masla
50 g parmezánu
soľ
čierne korenie

Postup:

V mise zmiešame oba druhy múky, hubový prášok (buď kúpite alebo si sušené huby rozmixujete na hrubo a preosejte sitkom), vajíčka, štipku soli a olivový olej a vypracujeme na tuhé cesto, ktoré zabalené do potravinárskej fólie necháme odležať v chlade aspoň 30 minút. Vyvaľkáme tenké plátky o dĺžke zhruba 40 cm a nakrájame ich na 0,5 cm rezance (ručným strojčekom na cestoviny pôjde všetko ľahšie). Cestoviny varíme v osolenej vode 2-3 minúty, až tesne pred dokončením omáčky.

Na masle (v ťažkej panvici) orestujeme zľahka cibuľu na jemno, po minúte pridáme šunku na kocky a restujeme ďalšie 3 minúty. Pridáme krátko povarený čerstvý mladý hrášok (alebo mrazený), zmiešame s ľahko scedenými cestovinami, premiešame, zalejeme smotanou, prisypeme parmezán, osolíme, okoreníme a necháme zhustnúť. Podávame na predhriatych tanieroch, ozdobené hoblinkami parmezánu.

Ďalšie recepty Davida Vavrocha

Postup:

V mise zmiešame oba druhy múky, hubový prášok (buď kúpite alebo si sušené huby rozmixujete na hrubo a preosejte sitkom), vajíčka, štipku soli a olivový olej a vypracujeme na tuhé cesto, ktoré zabalené do potravinárskej fólie necháme odležať v chlade aspoň 30 minút. Vyvaľkáme tenké plátky o dĺžke zhruba 40 cm a nakrájame ich na 0,5 cm rezance (ručným strojčekom na cestoviny pôjde všetko ľahšie). Cestoviny varíme v osolenej vode 2-3 minúty, až tesne pred dokončením omáčky.

Na masle (v ťažkej panvici) orestujeme zľahka cibuľu na jemno, po minúte pridáme šunku na kocky a restujeme ďalšie 3 minúty. Pridáme krátko povarený čerstvý mladý hrášok (alebo mrazený), zmiešame s ľahko scedenými cestovinami, premiešame, zalejeme smotanou, prisypeme parmezán, osolíme, okoreníme a necháme zhustnúť. Podávame na predhriatych tanieroch, ozdobené hoblinkami parmezánu.

späť

Reklamní banner

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!