Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Jaternice s krúpovým rizotom a hríbikmi

Ingrediencie

4 ks jaterníc
120 g krúpov
20 g bravčovej masti
2 strúčiky cesnaku (nastrúhaného)
3 zväzky čerstvej majoránky
300 ml čierneho piva (bez CO2)
1 ks šalotky
1 hrsť sušených hríbov
200 g lučiny
soľ
čierne korenie (čerstvo namleté)

Postup:

Krúpy uvaríme v osolenej vode do mäkka. Sušené hríby namočíme na 30 minút do studenej vody a potom nakrájame na malé kúsky. Vodu z húb necháme na podlievanie rizota, šalotku nakrájame na jemno. Majoránku otrháme zo stonky. Do panvice s hrubým dnom dáme rozpustiť bravčovú masť, na ktorej necháme zosklovatieť šalotku, pridáme cesnak, nakrájené huby, krúpy a zamiešame. Pridáme ohriate pivo (asi 1,5 dcl), necháme ho vyvariť a podlejeme trochou vody z húb. Tento postup za stáleho miešania opakujeme dvakrát. Pridáme lučinu, majoránku, soľ a čierne korenie. Rizoto musí byť krémové, avšak nie suché (podlievať môžeme aj väčším množstvom piva alebo vody, pretože krúpy veľa „pijú“). Jaternicu ohrejeme pri nižšej teplote na troške bravčovej masti a vody. Častejšie obraciame a na koncoch môžeme jaternicu trochu prepichnúť. Môžeme tiež podávať so studenou kyslou kapustou.

Postup:

Krúpy uvaríme v osolenej vode do mäkka. Sušené hríby namočíme na 30 minút do studenej vody a potom nakrájame na malé kúsky. Vodu z húb necháme na podlievanie rizota, šalotku nakrájame na jemno. Majoránku otrháme zo stonky. Do panvice s hrubým dnom dáme rozpustiť bravčovú masť, na ktorej necháme zosklovatieť šalotku, pridáme cesnak, nakrájené huby, krúpy a zamiešame. Pridáme ohriate pivo (asi 1,5 dcl), necháme ho vyvariť a podlejeme trochou vody z húb. Tento postup za stáleho miešania opakujeme dvakrát. Pridáme lučinu, majoránku, soľ a čierne korenie. Rizoto musí byť krémové, avšak nie suché (podlievať môžeme aj väčším množstvom piva alebo vody, pretože krúpy veľa „pijú“). Jaternicu ohrejeme pri nižšej teplote na troške bravčovej masti a vody. Častejšie obraciame a na koncoch môžeme jaternicu trochu prepichnúť. Môžeme tiež podávať so studenou kyslou kapustou.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!