Jaternice v lístkovom ceste

s kapustovým pyré

20
Doba prípravy
2-4 porcie

Ingrediencie:

Jaternice
Oravská slanina
Lístkové cesto
Kyslé uhorky
Červená kapusta
Soľ, korenie

 

Postup

Jaternice si dáme zapiecť do rúry. Keď budú už takmer hotové, vyberieme ich, necháme trošku vychladnúť, následne obalíme v plátku slaniny a všetko zabalíme do lístkového cesta. Cesto potrieme vajíčkom, aby bol vrch pekne lesklý a dáme piecť až kým cesto nebude jemne zlatisté. Podávame s kyslými uhorkami a kapustovým pyré. Kapustové pyré si pripravíme tiež veľmi jednoducho. Kapustu nasekáme na drobné kúsky, necháme chvíľu podusiť na cibuľke a masle. Následne ju mixujeme až kým nevznikne pyré. Ak sa nám zdá husté, môžeme pridať trošku vývaru. Pyré osolíme a okoreníme podľa chuti a podávame.

Dobrú chuť!

Hodnotili 0 ľudí