Jaternice zapečené

s cesnakom

Ingrediencie:

2 ks jaterníc Mecom
400 g mladých zemiakov
5 strúčikov cesnaku
2 polievkové lyžice oleja alebo bravčovej masti
soľ
mleté čierne korenie
čerstvá petržlenová vňať

Postup

Zemiaky so šupkou poriadne umyjeme a dáme variť do vriacej vody na 10 minút. Potom ich scedíme a pokrájame na „mesiačiky“. Zemiaky rovnomerne poukladáme na plech na pečenie, pridáme k nim jaternice, neošúpané strúčiky cesnaku a polejeme olejom.

Potom všetko osolíme, okoreníme a dáme piecť pri teplote 180 stupňov na 30 až 35 minút. Keď budú jaternice a zemiaky dozlatista upečené, posypeme ich čerstvou petržlenovou vňaťou a podávame. 

Hodnotili 0 ľudí