Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Recepty pre všetkých

Kaša z krvavníc s kalerábovým šalátom

Ingrediencie

400 g kaše z krvavníc

Viedenský zemiakový šalát:
800 g nových zemiakov
100 ml hovädzieho vývaru
4 ks reďkovky (nakrájanej na plátky)
10 ks kyslých uhoriek (cornichon – nakrájané na drobno)
1 hrsť plochého petržlenu (nasekaného na drobno)
1 ks menšej červenej cibule (nakrájanej na drobno)
1 pol. lyžica bieleho vinneho octu
1 pol. lyžica dijonskej horčice
soľ, čierne korenie

Kalerábový šalát:
1 ks väčšieho kalerábu
1 ks mrkvy
1 ks citróna
1 káv. lyžička horčičných semienok
1 pol. lyžica  olivového oleja
soľ, čierne korenie

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Nesmú sa rozvariť. Necháme vychladnúť, ale ešte teplé ich olúpeme. Nakrájame na kolieska alebo na štvrtiny, záleží, ako veľké zemiaky sme použili. Prelejeme teplým vývarom a necháme chvíľku odpočinúť. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame. Dáme vychladnúť. Kaleráb a mrkvu olúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Pridáme šťavu z polovice citróna. Soľ, čierne korenie, olivový olej a horčičné semienka dobre premiešame a necháme chvíľku odležať. Kašu z krvavníc ohrejeme na slabom ohni. A servírujeme so studeným zemiakovým a kalerábovým šalátom.

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka. Nesmú sa rozvariť. Necháme vychladnúť, ale ešte teplé ich olúpeme. Nakrájame na kolieska alebo na štvrtiny, záleží, ako veľké zemiaky sme použili. Prelejeme teplým vývarom a necháme chvíľku odpočinúť. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame. Dáme vychladnúť. Kaleráb a mrkvu olúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Pridáme šťavu z polovice citróna. Soľ, čierne korenie, olivový olej a horčičné semienka dobre premiešame a necháme chvíľku odležať. Kašu z krvavníc ohrejeme na slabom ohni. A servírujeme so studeným zemiakovým a kalerábovým šalátom.

späť

Sdílet

Podeľ sa o tento recept so svojimi blízkymi a priateľmi!