Kanapky so slaninou

a tzatziki

Ingrediencie:

200 g Anglickej slaniny
8 ks toastového chleba
2 ks zrelých paradajok
1 biely grécky jogurt
1 ks šalátovej uhorky
2 lyžice olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice kôpru a petržlenu
hrsť rukoly
farebné korenie
soľ
1 ks citróna
16 ks špajdlí

Postup

Uhorku umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle, osolíme a pučíme, kým nám nepustí vodu, ktorú potom vylejeme. 
Pridáme olivový olej, soľ, čierne korenie, cesnak, jogurt, nasekané bylinky, šťavu z polovice citróna a premiešame. Hotové tzatziki necháme aspoň 30 minút odležať v chladničke. Paradajky rozkrájame na mesiačiky a očistíme od dužiny a semienok. Takto očistené paradajky pokrájame na malé kocky. Slaninu ogrilujeme na panvici a medzi tým si pripravíme toastový chlieb. Lyžicu tzatziki dáme na každý z chlebov a opatrne rozotrieme. Štyri toasty posypeme nasekanými paradajkami, pridáme grilovanú slaninu a trocha rukoly a priklopíme zvyšnými toastami. Toasty rozkrájame na štvrťky.

Hodnotili 0 ľudí