Kapor pečený na koreňovej zelenine s feniklom - Vieme čo vám chutí

Kapor pečený

na koreňovej zelenine s feniklom

Ingrediencie:

800 g filé z kapra
100 g koreňovej zeleniny
100 g Oravskej slaniny
40 g feniklu
5 g zázvoru
100 ml bieleho vína
40 g masla
50 ml smotany
1 pol. lyžica olivového oleja
vetvička tymiánu
vetvička šalvie
4 ks lístkov petržlenu
4 ks chleba
soľ
čierne korenie

Postup

Koreňovú zeleninu nakrájame spoločne s feniklom a farmárskou slaninou na malé kocky a pečieme ich do zhnednutia na masle a olivovom oleji, pridáme tymian, šalviu, petržlen a nastrúhaný zázvor. Do základu pridáme opiecť filé z kapra. Kapra opečieme z každej strany a zalejeme vínom a dusíme cca 8 minút na miernom ohni. Hotového kapra vyberieme a zeleninu zjemníme smotanou a dochutíme. Podávame s krajcom čerstvého chleba.

Hodnotili 0 ľudí