Klobása chipolata

s krevetami a citrónovou zemiakovou kašou

Ingrediencie:

200 g klobásy Chipolata
12 ks tygrích kreviet väčšej veľkosti s chvostami
2 ks červenej papriky (nakrájaná na kocky, ktoré sa napichnú na špíz)
5cl olivového oleja
800 g zemiakov typ C
150 g masla
1ks citróna (nastrúhaná kôra + šťava)
300 ml smotany 30%
soľ
čierne korenie (čerstvo namleté)
12 ks špajdlí (10 cm dlhé)

Postup

Klobásu Chipolata nakrájame na 5 cm veľké kúsky. Na pripravený špíz napichneme klobásu, krevetu a červenú papriku. Pripravíme 3 špízy pre jednu porciu a odložíme bokom. Uvarené zemiaky prepasírujeme, pridáme studené maslo a teplú smotanu a vyšľaháme. Pridáme citrónovú šťavu a kôru a dobre premiešame, osolíme. Pripravíme si panvicu s vyšším dnom. Na olivovom oleji sprudka opečieme špízy z oboch strán a zmiernime oheň. Ďalej opekáme cca 3 minúty, kým nie je klobáska prepečená. Špízy podávame ihneď so zemiakovou kašou.

Hodnotili 0 ľudí