Klobása s muškátovou tekvicou

a karamelizovanými jablkami

Ingrediencie:

4ks/600g klobásy
5cl slnečnicového oleja
200g zemiakov typu C
600g muškátovej tekvice
5cl olivového oleja
4 strúčiky cesnaku
1 vetvička tymiánu
2 dcl smotany 30%
50g masla


Karamelizované jablká:
4ks zelených jabĺk nakrájaných na ¼ a bez jadierok
10g masla
20g kryštálového cukru
1dcl svetlého piva
soľ
čierne korenie

Postup

Tekvicu rozkrájame na ¼ aj so šupkou a jadierka vyhodíme. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, pridáme tymián a položíme na plech. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a tekvicu do nej vložíme. Pečieme cca 40 minút. Potom hranou lyžice tekvicu oddelíme od šupky a upečenú tekvicu stiahneme. Tekvicu rozmixujeme.

Zemiaky osolíme a uvaríme do mäkka, zlejeme vodu a roztlačíme. Do zemiakov pridáme teplú smotanu a studené maslo. Vyšľaháme do hladka. Prípadne dosolíme.

Pridáme teplé tekvicové pyré a vyšľaháme dohromady.

Na panvici s hrubším dnom necháme rozpustiť cukor. Keď zhnedne, pridáme jablká na ¼ a maslo.  Zalejeme pivom a necháme na slabom ohni variť cca 10 minút do chvíle, kedy jablká zmäknú.

Klobásu stočíme do slimáka a opečieme na troške oleja z oboch strán do zlata.

Hodnotili 0 ľudí